Antique Nature

Όλα μας τα προϊόντα είναι φτιαγμένα με απολυτά φυσικό παραδοσιακό τρόπο και στην περίπτωση μας, καθαρά Βιολογικά. Πιστοποιημένα σε όλες τις φάσεις παραγωγής τους, από την καλλιέργεια, την συμπύκνωση έως την τυποποίηση.

Προϊόντα

Ελιά «Καλαμών»

Antique Nature OlivesΗ {ελιά Καλαμών} είναι μια από τις καλύτερες επιτραπέζιες βρώσιμες ποικιλίες ελιάς παγκοσμίως. Οι ελιές καλαμών ΠΟΠ είναι ο ελαιόκαρπος της ποικιλίας "Ελιά Καλαμάτας" η "Καλαμών" (Olea European var. ceraticarpa), η οποία καλλιεργείται στις περιοχές του νομού μας (Μεσσηνίας), σε πεδινά η επικλινή χωράφια που χαρακτηρίζονται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι.

Ο τρόπος συλλογής γίνεται χειρωνακτικά από την αρχαιότητα έως σήμερα, το γνωστό «μάλγωμα». Ο καρπός πρέπει να είναι καθαρός και υγιής. Στη συνέχεια γίνεται το ξεπίκρισμα και η ζύμωση. Η τελική τυποποίηση γίνεται σε βάζα για την συντήρηση και την σφράγιση του καρπού από τον αέρα.

Μέσα από τις ρίζες του τόπου στον οποίο ευδοκίμησε και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο, την Μεσσηνία, καλλιεργούμε και τυποποιούμε με αυστηρά κριτήρια την «Ελιά Καλαμών». Κριτήρια που βασίζονται στην παράδοση, χωρίς συντηρητικά, με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Antique Nature Olives

Πετιμέζι

petimezi article1Το πετιμέζι έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή μας από την εποχή του Βασιλιά Νέστορα της αρχαίας Πύλου (σημερινής Χώρας), από το 1500 π.Χ.
Παράγεται από την συμπύκνωση του μούστου ώριμων {σταφυλιών}, ιδιαίτερων τοπικών ποικιλιών με υπέροχο άρωμα και γεύση. Θεωρείται από διατροφολόγους ως μια από τις πιο υγιεινές γλυκαντικές ύλες.

Οι χρήσεις του από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα είναι πολλαπλές. Στην μαγειρική, την ζαχαροπλαστική, ως καταπραϋντικό για τον πονόλαιμο, δυναμωτικό και τονωτικό , ειδικά για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και η συστηματική χρήση του βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη ενάντια στα χρόνιά νοσήματα.

Ένα προϊόν παρασκευασμένο με φυσικό παραδοσιακό τρόπο, βιολογικό η συμβατικό, πιστοποιημένο σε όλες τις φάσεις παραγωγής του, από την καλλιέργεια και την συμπύκνωση έως την τυποποίηση.

Μια κουταλιά της σούπας από πετιμέζι, μας παρέχει ότι και ένα τσαμπί σταφυλιού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Σίδηρο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Φώσφορο, Κάλιο, Χαλκό και είναι πολύ πλούσιο σε ενέργεια.

Στην αρχαιότητα υπήρχε μια αξιολογική κλίμακα για τον μούστο, που διαφοροποιούσε το υλικό από το πόσο είχε βράσει η πήξει. Το διαχώριζαν:

 1. στο Γλεύκος
 2. στο Έψημα που ήταν συμπυκνωμένος χυμός από το βρασμό με την πυκνότητα του μελιού, που συχνά το αντικαθιστούσε κιόλας και
 3. στο Εψετό, που ήταν λιγότερο πυκνός.

Εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε το Έψημα.
Η νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων όταν καταναλώναμε το πετιμέζι τόσο τους φθινοπωρινούς μήνες όπου έρχεται η σοδειά του, όσο και τους χειμερινούς με τα πρώτα κρυώματα, μας οδήγησε να αναδείξουμε την διατροφική του αξία και τα οφέλη από την κατανάλωση του.

Σήμερα η χρήση του έχει διευρυνθεί με άριστα αποτελέσματα:

 1. Στην ζαχαροπλαστική ως υποκατάστατο της ζάχαρης και του μελιού.
 2. Ως λικέρ με τσίπουρο η τσικουδιά.
 3. Σε σφηνάκι, για την υψηλή του θερμιδική ενέργεια
 4. Ως σιρόπι στα παγωτά
 5. Σε συνδυασμό με γιαούρτι
 6. Ως δροσιστικό με παγωμένο νερό
 7. Ως γρανίτα με τριμμένο πάγο
 8. Στη μαγειρική σε πολλές συνταγές με κρέατα και ψάρια με άριστα αποτελέσματα
 9. Στις σαλάτες ως dressing.
 10. Ως συντηρητικό τροφίμων στην παραδοσιακή κουζίνα.

 

Πάστα Ελιάς

pasta elias

Η πάστα ελιάς είναι η πολτοποίηση του ελαιόκαρπου που έχει υποστεί φυσική ωρίμανση.
Η πάστα της οικοτεχνίας μας προέρχεται από μια πανάρχαια τοπική ποικιλία, την Μαυρελιά Μεσσηνίας. Καλλιεργείται στον ευρύτερο θύλακα της περιοχής μας, με επίκεντρο τον Άνω Εγκλιανό, στο Βασίλειο του Νέστορα της Αρχαίας Πύλου.

Η ποικιλία αυτή συναντάται επίσης στη βιβλιογραφία με το όνομα Μεθωνιά ή Μουρατολιά και είναι διπλής χρήσης. Στοιχείο που την καθιστά πολύ ιδιαίτερη ως πάστα, λόγω της εκλεκτής γεύσης και ποιοτητάς της.

 

 

 

paste label

Ελαιόλαδο

olive

Το ελαιόλαδο μας προέρχεται από βιολογικούς και συμβατικούς ελαιώνες παραγωγής μας, στην περιοχή του Άνω Εγκλιανού στη Χώρα Μεσσηνίας.  


Φυσικός χυμός ελιάς , ποικιλίας Κορωνεϊκη και Μαυρελιά Χωραϊτικη, με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και πολύ πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις.


Όλες οι φάσεις παραγωγής ελέγχονται και πιστοποιούνται για την παραγωγή συμβατικού και βιολογικού ελαιόλαδου. Ελέγχουμε αυστηρά την καλλιέργεια του ελαιόκαρπου, την παραγωγή του ελαιόλαδου, την αποθήκευση και την τυποποίηση του, δίνοντας άριστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.


Οι υπέρ-αιωνόβιες ελιές μας είναι αυτές που παράγουν το λάδι από τα κτήματα των προγόνων μας και προσδίδουν ποιότητα ζωής στους πελάτες μας.